Assalamualaikum dan hai semua.
Anie selalu cerita pasal Vivix, Vivix tu apa ye? Okay hari ni Anie nak berkongsi dengan semua apakah Vivix dan kebaikannya. Vivix merupakan minuman botani yang lazat, mengandungi campuran botani khas termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu. Vivix merupakan produk anti penuaan selular, yang dicipta oleh Shaklee Corporation, adalah revolusioner, mempunyai 5 hak paten, sangat berkuasa dalam memerangi penuaan selular.
Salah satu bahan utama (resveratrol) dalam Vivix dirujuk di lebih 2,500 penerbitan penyelidikan, termasuk pelbagai kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institutes of Aging, dan Institut Sains Kesihatan Alam Sekitar. Vivix menyediakan 100 mg resveratrol dalam setiap hidangan (Satu sudu teh). Ekstrak resveratrol mempunyai resveratrol semulajadi Kandungan 98%. Ini sebenarnya suplemen anti-penuaan terbaik di dunia. Bahawasanya ianya tulen ya.
Salah satu bahan utama (resveratrol) dalam Vivix dirujuk di lebih 2,500 penerbitan penyelidikan, termasuk pelbagai kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institutes of Aging, dan Institut Sains Kesihatan Alam Sekitar. Vivix menyediakan 100 mg resveratrol dalam setiap hidangan (Satu sudu teh). Ekstrak resveratrol mempunyai resveratrol semulajadi Kandungan 98%. Ini sebenarnya suplemen anti-penuaan terbaik di dunia. Bahawasanya ianya tulen ya.
Keistimewaan VIVIX.
Campuran proprietari saintifik termaju kami adalah berasaskan anggur muscadine, salah satu buah-buahan semulajadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa. Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.
Shaklee memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.
Tubuh yang sihat bermula dengan kesihatan sel-sel tunggal itu sendiri. Makanan yang diambil untuk sel-sel ini akan menetukan kesihatan dan kesejahteraan secara keseluruhan serta memberi kesan yang dramatik apabila usia anda meningkat.
Walau bagaimanapun, sel-sel anda akan terus mengalami kerosakan akibat pendedahan persekitaran harian, tekanan bahkan melalui makanan yang menghasilkan radikal-radikal bebas. Radikal-radikal bebas ini memberikan kesan buruk bagi tubuh dan menyebabkan sel-sel kita menjadi semakin lemah dan tidak berfungsi, seterusnya menyebabkan tindak balas keradangan yang boleh menyumbang kepada penuaan selular.
Penyelesaian untuk mencegah penuaan selular.
Resveratrol dan polifenol telah terbukti berupaya meneutralkan radikal-radikal bebas toksik untuk melambatkan proses penuaan di peringkat selular. Polifenol adalah sekumpulan fitokimia yang terdapat pada tumbuhan dan buah-buahan yang memberi mereka warna serta pada masa yang sama melindunginya daripada penyakit. Malah, penyelidikan terbaru mencadangkan bahawa proses penuaan dan menyebabkan jangka hayat yang lebih lama dan sihat.
Apakah Telomere?
Telemore adalah penanda aras biologi penuaan. Ia boleh menjadi kunci kepada penuaan dan kanser. Telemore juga adalah topi pelindungan daripada DNA. Panjang telemore merupakan faktor peramal untuk kesihatan dan umur yang panjang.
Di dalam sel kita ada nukleus, gen kita terletak di dalam molekul berpintal DNA disebut sebagai kromosom. Di hujung kromosom DNA kita ada pelindung yang disebut sebagai telomere. Ia melindungi data genetik kita, dimana ia boleh membahagi dan memegang maklumat bagaimana kita menjadi tua, bagaimana kita mendapat kanser dan sebagainya.
Umpama hujung cap plastik pada tali kasut, telomeres menghalang kromosom daripada melekat antara satu sama lain yang mana maklumat genetik kita akan bercampur gaul menyebabkan kemungkinan kanser, penyakit kronik dan kematian.
Setiap kali sel membahagi, telomeres menjadi lebih pendek. Apabila telomere mendapat terlalu pendek, sel tidak lagi boleh membahagi dan menjadi tidak aktif atau “uzur” atau mati. Proses ini berkaitan dengan penuaan, kanser dan risiko kematian yang lebih tinggi.
Keupayaan Polifenol.
Kajian makmal mencadangkan bahawa campuran polifenol terhadap 4 bahan ini boleh :
No comments:
Post a Comment